ΝΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Η Χαραλαμπία Νίκα είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κηφισιά, όπου και τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1° Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς). Στη συνέχεια εισήχθη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Σάσαρι (Sassari) στην Σαρδηνία (Sardegna) της Ιταλίας, από όπου το 1999 απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής με βαθμό «άριστα» (110/110).

Τον Νοέμβριο του 1999 εισήχθη με υποτροφία από το ιταλικό κράτος (Borsa di Studio) στην Πανεπιστημιακή Κλινική για Δερματολογικά και Αφροδίσια Νοσήματα του Σάσαρι της Σαρδηνίας. Το τελευταίο έτος της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στο δερματολογικό τμήμα της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Παβία ((Universita di Pavia, IRCCS Policlinico San Matteo).

Τον Νοέμβριο του 2003, αριστεύοντας στις εξετάσεις, απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Δερματολόγου Αφροδισιολόγου στην Πανεπιστημιακή Κλινική για Δερματολογικά και Αφροδίσια Νοσήματα του Σάσαρι της Σαρδηνίας, με βαθμό «άριστα» (50/50), αποσπώντας παράλληλα τιμητική διάκρισή «cum laude» (with honours).
Κατά τη διάρκειας της ειδικότητάς, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διάγνωση και παρακολούθηση των σπίλων και των καρκίνων του δέρματος με τη μέθοδο της δερματοσκόπησης και της ψηφιακής χαρτογράφησης. Εξειδικεύτηκε σε σημαντικούς τομείς της αισθητικής δερματολογίας, όπως οι τεχνικές αντιγήρανσης μέσω ενδοδερμικών ενέσεων υαλουρονικού οξέος (Fillers), αλλαντικής εξωτοξίνης Α (Botox), μεσοθεραπείας και χημικών peelings.

To 2003 ξεκίνησε να εργάζεται ως αναπληρώτρια δερματολόγος σε ASL στον νομό της Λομβαρδίας (regione Lombardia-Milano) και το 2004 άρχισε τη συνεργασία της με τη Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Sant’Anna στο Κόμο (Como) της Ιταλίας, ασκώντας παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα ως Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στο προσωπικό της ιατρείο στο Sant’Angelo Lodigiano στον νομό της Λομβαρδίας (regione Lombardia-Lodi). Την ίδια περίοδο εργάστηκε ως δερματολόγος στα Ιαματικά Λουτρά «Le terme di Miradolo» στην Παβία (Pavia) και ως medico di guardia στο ASL του San Colombano al Lambro στο Μιλάνο.

Η αγάπη της για την οικογένειά της και την πατρίδα της την ώθησαν το 2008 να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου εγκαινίασε το άρτια εξοπλισμένο ιατρείο της στην Αγία Παρασκευή, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται ως δερματολόγος στα ΙΚΑ Νέου Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας. Η επιτυχημένη πορεία του ιδιωτικού της ιατρείου στην Αγία Παρασκευή, οδήγησαν στην επιλογή της παύσης της απασχόλησής της στα ΙΚΑ και στην επένδυση σε έναν νέο χώρο, δημιουργώντας το δεύτερο ιατρείο της στις Αχαρνές Αττικής.

Η ιατρός, κατέχοντας άριστη επιστημονική γνώση και κλινική εμπειρία πολλών χρόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρέχει υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, βασισμένες πάντα στις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της δερματολογίας . Στα ιατρεία της γίνεται πλήρης κλινική δερματολογική εξέταση, με άμεση αντιμετώπιση περιστατικών που καταλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δερματολογικών παθήσεων, το οποίο κυμαίνεται από τη δερματοσκόπηση και τη χαρτογράφηση σπίλων μέχρι την ογκολογία και τη χειρουργική δέρματος. Παράλληλα, παρέχεται το πιο υψηλό επίπεδο εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών στην Αισθητική και Κοσμητική Δερματολογία κάνοντας χρήση όλων των επιστημονικά αποδεδειγμένων μεθόδων της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας.

Η ιατρός, έχοντας διανύσει σημαντική επαγγελματική πορεία πολλών ετών, συμμετέχει κάθε χρόνο σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και κλειστών προγραμμάτων εκπαίδευσης στις νέες τεχνικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είναι ενεργό μέλος:

της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας (EADV)
της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (ΕΔΑΕ)
Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής (ΕΕΔΧ),
καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοσκόπησης ( ΕΛΕΔΕ).

Κοινοποίηση: